Cincinnati 18.02.2017
|
16-01-2017, 11:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2017 11:50 AM przez Hugo.)
|
|||
|
|||
Cincinnati 18.02.2017
Zapowiada się, że będzie to jedna z najciekawszych gal boksu 1 kwartału 2017. Na razie znanych jest 5 ciekawych zestawień:
1. Gary Russell Jr - Oscar Escandon o WBC w piórkowej To powinna być łatwa obrona dla Russella. Rutynowany Kolumbijczyk to typ osiłka, który stylowo powinien pasować świetnemu technicznie bokserowi USA. 2. Jermell Charlo - Charles Hatley o WBC w super półśredniej W odróżnieniu od brata Jermalla, boks Jermella Charlo nie wzbudza ostatnio zachwytów. Z Johnem "Szklanką" Jacksonem wygrał przez nokaut, przegrywając wysoko na punkty. Hatley to twardziel, który nie przewróci się od byle czego. Lekkim faworytem jest dla mnie obrońca pasa, ale w zasadzie wszystko w tej walce jest możliwe. 3. Adrien Broner - Adrian Granados w super lekkiej To może być walka roku. Granados to zwierzak, który pada, wstaje i wraca do walki jeszcze groźniejszy. Nie uznaje kroku w tył. Chyba jednak Broner wygra na punkty, bo jego umiejętności bokserskie są dużo wyższe. 4. Dawid Awanesjan - Lamont Peterson o interim WBA w półśredniej Peterson to dla mnie przereklamowany pupilek sędziów. Jednak Awanesjan nie ma na tyle mocnego ciosu, by go znokautować, a na punkty to jest z góry przegrany niezależnie od przebiegu walki 5. Marcus Browne - Thomas Williams Jr w półciężkiej Williams miał swoje "żydowskie pięć minut" po szczęśliwych nokautach na Savigne i Rodriguezie, ale już Adonis Stevenson pokazał mu miejsce w szeregu. Browne ma za sobą wygraną przez wałek z Kalajdziciem i też orłem wagi półciężkiej nie jest. Mimo wszystko sprawia solidniejsze wrażenie i dla mnie będzie lekkim faworytem. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości