Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
15-01-2017, 11:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
(20-05-2016 02:23 PM)Wilczekstepowy napisał(a):(06-05-2016 10:21 PM)Wilczekstepowy napisał(a): Widział ktoś walkę Rudenko vs Mollo? Zakończyła się zwycięstwem Ukraińca ale po Technical Decision w 7 rundzie. Znowu było jakieś przypadkowe zderzenie głowami?Myślałem, że już nie doczekam a jednak jest walka Mollo z Rudenką. Jako że właśnie obejrzałem tę walkę i natknąłem się na ten post, to co do werdyktu, to pamiętam, że podczas walki Diablo z Melkomyanem też doszło do kontuzji Armeńczyka po 4. rundzie. A w myśl zasad po bodajże czterechpełnych rundach, na skutek kontuzji i nie możności kontynuowania pojedynku, sędzia może zakończyć walkę i odczytać karty punktowe, które będą wynikiem pojedynku. Gdyby kontuzja była wcześniej, no to... to pewnie byśmy mieli kolejne komplikacje. ![]() Inna sprawa, że tam Diablo chyba nie sfaulował, rozkręcał się, więc niemiaszki ratowały Pavla [Melkomyana]. Tutaj sędzia dziwnie się zachował, bo pierw odjął punkt (co definitywnie świadczy o faulu), a potem przerwał pojedynek. Skoro uznał, że Ukrainiec faulował, to chyba należałoby dać no-contest albo DSQ. Choć tak naprawdę ta opcja (czyli zliczenie punktów) w tym momencie była chyba najbardziej fair, no ale zasady są zasady... Albo się mylę. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości