Mateusz Masternak
|
02-01-2017, 03:43 AM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak
Czasami dobrze jest poszukać swoich własnych postów sprzed kilku lat. W wątku "Lista najciekawszych prospektów w boksie zawodowym" (Dział: Boks na świecie) znalazłem swój wpis z 7 października 2012, a w nim Mateusza Masternaka pomiędzy Siergiejem Kowalowem i Tysonem Furym. Sprawdziłem, że było to po walce Mateusza z Quinonero. Legitymował się wówczas bilansem 28(22) - 0 i chyba nie tylko ja widziałem go jako prawie pewniaka do jakiegoś światowego tytułu w perspektywie 1-2 lat. Minęły prawie 4 lata i Mateusz jest dużo dalej od mistrzowskiego pasa, niż był wówczas. W bilansie dorobił się 4 porażek, współpraca z grupą Sauerlanda definitywnie skończyła się z końcem 2016 i zupełnie nie wiadomo, co dalej. Postrzegany niegdyś na tle Masternaka, jak rzemieślnik przy artyście Krzysztof Głowacki w pięknym stylu został mistrzem świata WBO i choć stracił pas w starciu z Usykiem, to nadal pozostaje w grze o najwyższe światowe trofea w wadze cruiser. Podobnie Krzysztof Włodarczyk uważany (nie bez przyczyny) za człapiącego sztywniaka i psychola. Obydwaj maja już zapewnione godne miejsca w historii polskiego boksu. A Mateusz Masternak? Chyba jako największe rozczarowanie w dziejach polskiego boksu zawodowego.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości