Broń - dyskusja ogólna
|
09-12-2016, 01:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Boks, pieniądze i brudne sprawy (plotki i fakty)
(09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Ale to nie była klęska żywiołowa , czy okoliczność o której ja piszę. Powódź z 1997 roku nie była klęską żywiołową? Wróć do szkoły, najlepiej do podstawówki bo po raz kolejny się kompromitujesz. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Ja podałem Ci przykład Haiti, a nie Wrocławia. Nie mieszkamy na Haiti tylko w Polsce. Uważasz ze na Haiti żyje się tak jak w Polsce, mamy taką samą kulturę, mentalność jak Haitańczycy? Ręce opadają jak walniesz jakimś przykładem. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Ale nie musi to być żywioł. Albo czytasz wybiórczo to co pisze albo nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem ze co innego gdy jest pokój a co innego w trakcie wojny. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Obyś nigdy nie musiał bronić Siebie i swojej rodziny "gołymi rękami" przed uzbrojonymi napastnikami. Tak, wtedy wyjmę spluwe i będę strzelać, a reszte życia spędze w pierdlu o ile sam nie zostanę zabity przez uzbrojonych napastników. Ty się za dużo westernów naoglądałeś, nie mieszkamy na dzikim zachodzie. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): [Jesteś mało doświadczony i jeszcze mało w życiu widziałeś, skoro twierdzisz że ja piszę absurdy. Gówno o mnie wiesz więc daruj sobie teksty o tym czy jestem doświadczony czy i co w życiu widziałem. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem realistą. Hehe to jest żart roku. Ty realistą......dobre. (09-12-2016 08:18 AM)RSC-2 napisał(a): Domagam się tego co mi się należy.Prawo do posiadania broni nie powinno być przywilejem . Prawo do broni to tak jak prawo do posiadania butów, ubrania , czy maszynki do golenia. Nic Ci się nie należy. Prawo jest takie ze na broń palną trzeba mieć zezwolenie. Nawet w krajach gdzie jest znacznie szerszy dostęp do broni musisz mieć na nią papiery. Butów możesz sobie kupić ile chcesz i o pozwolenie prosić nikogo nie musisz. I tu właśnie wychodzi twój "realizm". Prawo do posiadania butów równasz z prawem do posiadania broni - żenada. Myślę że nie ma co dłużej przeciągać tej dyskusji. Kilku z nas jest za szerszym dostępem do broni (piszę o forum), kilku ma odmienny pogląd. Jak chcecie to oczywiście dyskutujcie dalej, ja pasuje wg mnie temat został wyczerpany. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości