Broń - dyskusja ogólna
|
09-12-2016, 08:18 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2016 08:43 AM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
RE: Boks, pieniądze i brudne sprawy (plotki i fakty)
Martin
Swoim wpisem potwierdzasz tylko moją tezę ,że nie masz wyobraźni. [Powódź dotknęła także mnie w Kotowicach.Nie myl z Katowicami.] Ale to nie była klęska żywiołowa , czy okoliczność o której ja piszę. Policja działała w miarę sprawnie. Ja podałem Ci przykład Haiti, a nie Wrocławia. To zupełnie inna skala klęski i chaosu. To że w Polsce nie było na razie klęski na taką skalę nie oznacza że nigdy się nie wydarzy. Ale nie musi to być żywioł. Taką sytuację ostatnich latach w Europie stworzył konflikt etniczny i religijny na Bałkanach czy obecnie na Ukrainie. Czy Ty jesteś zamknięty w jakiejś klatce czy pod parasolem mamusi ,że nie widzisz jakie sytuacje zdarzają się w świecie. Obyś nigdy nie musiał bronić Siebie i swojej rodziny "gołymi rękami" przed uzbrojonymi napastnikami. Bo jeżeli taką sytuację będziesz widział lub jej doświadczysz to zmienisz zdanie na temat posiadania broni. A taka sytuacja jest coraz bardziej realna. Muslimów w Europie coraz więcej. Ale Ty zapewne zawsze będziesz mógł schować się za sukienkę mamusi. [Jesteś mało doświadczony i jeszcze mało w życiu widziałeś, skoro twierdzisz że ja piszę absurdy. Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem realistą.Domagam się tego co mi się należy.Prawo do posiadania broni nie powinno być przywilejem . Prawo do broni to tak jak prawo do posiadania butów, ubrania , czy maszynki do golenia.I mylisz się twierdząc że Polacy są mało tym zainteresowani. Po prostu nie jesteś w temacie]] |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości