Broń - dyskusja ogólna
|
08-12-2016, 11:07 PM
|
|||
|
|||
RE: Boks, pieniądze i brudne sprawy (plotki i fakty)
(08-12-2016 09:17 PM)Wietnam napisał(a): Myślą że będą wojować a jakby przyszło co do czego zesrali by się a nie naćisneli za spust.A kto mówi o jakimkolwiek wojowaniu? Broń w rękach cywila jest właśnie po to, by nie musieć jej używać. (08-12-2016 10:19 PM)Martin napisał(a): Nieprawda. Masz mnie za przeciwnika dostępu do broni a ja po prostu nie jestem przekonany czy to dobre rozwiązanie.Dostęp do broni to w ogóle nie jest żadne rozwiązanie. Dostęp do broni jest naturalnym stanem w zdrowym, wolnym społeczeństwie. Natomiast zakazy są rozwiązaniem dla tych, którzy chcą umocnić swoją władzę kosztem społeczeństwa. Poza tym ani nie polemizujesz z moimi argumentami, ani nie przytaczasz swoich. Prezentujesz postawę "nie, bo nie". (08-12-2016 10:19 PM)Martin napisał(a): Gdyby była wojna to co innego, ale póki co mamy pokój i wojny z nikim nie prowadzimy to uważam ze nie stanowi to istotnego problemu społecznego.Broń ma być właśnie m. in. NA WYPADEK wojny. To może jeszcze z wojska zrezygnujemy, bo nie ma wojny? (08-12-2016 10:19 PM)Martin napisał(a): Być może faktycznie o broń powinno być nieco łatwiej bo zainteresowanie tematem jest wg mnie znikome, jednak nie spędza mi to snu z powiek.Wyobraź sobie, że żyjesz w świecie gdzie zakazane są motocykle, owczarki podhalańskie, Linux i buty w rozmiarze większym niż 46. Zainteresowanie tymi rzeczami jest marginalne. 99% społeczeństwa te rzeczy nie interesują, więc nie są zainteresowani w zniesieniu zakazu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości