Piłka nożna ogólnie
|
08-12-2016, 03:52 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
No ja mimochodem wspomniałem o tej ręce. Bo to uznałem za jedną sytuację dla Sportingu, a drugą ten strzał chyba Ruiza na pustaka w kibiców. Spalonego w końcówce też nie było, ale przecież i tak po lekkim zamieszaniu Malarz ostatecznie złapał piłkę.
Oczywiście, że Legia miała trochę szczęścia, ale to chyba normalne, że musiała mieć grając z zespołem o dwie klasy lepszym. Ja jednak wolę patrzeć od tej strony, że Legia zagrała naprawdę mądry mecz, a jakby nie patrzeć, to stworzyła sobie więcej sytuacji niż Sporting. Setka Prijovicia w pierwszej połowie przy 0-0, a w końcówce dwie sam na sam mega słabego Kucharczyka i jedna Radovicia, gdzie Rui Patricio pięknie skrócił kąt. Sporting był słaby, okej, ale czyja wina, że zlekceważył Legię i chciał awansować jak najmniejszym nakładem sił, aby mieć ich więcej na weekendowy mecz z Benficą? Nie lubię takiego deprocjonowania sukcesu. Udało się, trzeba się cieszyć, a nie szukać dziury w całym. Czy każdy rywal w 1/16 LE będzie z Legią faworytem? W 90% przypadków najpewniej tak, ale czy choćby z FC Kopenhagą (4 zespoły z LM są rozstawione, 4 nie, @Wietnam nie ma racji, że wszystkie są nierozstawione), APOEL-em, Spartą Praga czy Osmanlisporem będą bez szans? Moim zdaniem nie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 51 gości