Floyd Mayweather, Jr.
|
11-10-2016, 05:42 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
Biografię kupiłem jakoś tuż po premierze, ale zacząłem czytać ze dwa dni temu. Jestem w 1/3 i mam mieszane odczucia. Szerzej napiszę po przeczytaniu całości, ale plusy strasznie mieszają się z minusami.
Plusem jest podejście do tematu, drobiazgowość, kilka słów o totalnych no-name'ach których Floyd pokonywał na początku - co się z nimi stało, jak skończyli kariery, ich wypowiedzi. Fajnie, bo większości tych walk nie widziałem, znam suche wyniki z boxreca a tutaj można dowiedzieć się czegoś więcej. Szkoda tylko, że książka jest fatalnie napisana/przetłumaczona. Czytamy na jednej stronie, że Floyd bodajże trzecią walke wygrał na punkty (podają punktację), a chwilę później że po czterech walkach (wszystkie wygrane przed czasem). Do tego jakieś głupie wtrącenia, omawiamy przeciwnika Floyda, potem nagle mamy trzy linijki o zmianach narożnika u Mayweatherów i znów powrót do wątku o przeciwniku. No ale jako biografia czyli opis życia póki co jest okej, nie ma za dużo pieprzu a wiele faktów jest znanych, ale ja nie czytam dla pieprzu tylko dla konkretów, np. skąd dokladnie wziął się pseudonim Pretty Boy i czemu nazywali go Joyem jak był młody. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości