Wołodymyr Kliczko
|
27-09-2016, 07:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Wołodymyr Kliczko
Bernd Boente, menadżer Władimira Kliczki (64-4, 53 KO), twierdzi, że jest już po rozmowach na temat walki swojego podopiecznego z czempionem IBF wagi ciężkiej Anthonym Joshuą (17-0, 17 KO). Do pojedynku mogłoby dojść 26 listopada w Manchesterze.
- Promotor Joshuy Eddie Hearn i ja w zasadzie dogadaliśmy już kwestie finansowe. Teraz trochę zależy od organizacji bokserskich, ale ja chciałbym, aby walka się odbyła - mówi Boente, cytowany przez portal boxingscene.com. Aktualnie ekipa Kliczki czeka na stanowisko federacji ws. mistrzowskich tytułów WBA i WBO wagi ciężkiej należących do Tysona Fury'ego (25-0, 18 KO), który wycofując się z październikowego rewanżu z Ukraińcem, wydłużył okres swojej nieaktywności do ponad roku, co grozi utratą trofeów. Ludzie Kliczki liczą, że jedna z federacji pozwoli Kliczce walczyć w najbliższym występie o wakujący tytuł. - Jeśli o nas chodzi, gdyby Władimir Kliczko i Anthony Joshua mogli boksować o pasy WBA i IBF 26 listopada, wzięlibyśmy tę walkę - twierdzi opiekujący się Joshuą Hearn, choć scenariusz, w którym o wakat boksuje mistrz konkurencyjnej organizacji wydaje się mało realny. http://www.ringpolska.pl/boks-na-swiecie...uzgodnione To byłoby coś niesamowitego, ale ja wierze w tą walkę tak samo jak w GGG vs Canelo......choć gdyby Dimitrenko zrobił kuku Parkerowi.......dobrze ze za marzenia nie karają... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 51 gości