Fajne filmy, które polecacie
|
16-09-2016, 02:01 PM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
(11-09-2016 02:12 PM)Wilczekstepowy napisał(a): Racja. Nie ma chyba takiego drugiego filmu, który by wywołał u mnie takie zaciekawienie i napięcie a rozgrywałby się na tak niewielu metrach kwadratowych.Właśnie wczoraj obejrzałem wstrząsający film a właściwie teatr telewizji polskiej produkcji, który rozgrywa się na jeszcze mniejszej powierzchni, a który podobał mi się bardziej niż "Dwunastu gniewnych ludzi". Ale i też tematyka inna, bo "Big Bang" - bo o tym filmie mowa - jest egzystencjalno-psychologicznym s-f a tamten dramatem sądowym. Następny polski film po "Czarnych słońcach" z tak genialnymi tekstami i bardzo dobrą choć prostą oprawą dźwiękową. "Człowiek z człowieka mydło zrobił i oblicze nim swoje obmył" - te dialogi (a może monologi?) dosłownie chodzą za mną od wczoraj i nie dają żyć. Jest to też pierwszy film, w którym połowie aktorów wystawiłem najwyższe oceny na filmweb. Jedynie Iga Cebrzyńska niepotrzebnie się tam znalazła, nie było potrzeby jej tam umieszczać, przecież i tak w krótkiej roli. Benoit, Gajos, Kozień i co najdziwniejsze Kłosowki, którego nigdy nie lubiłem, który zawsze mnie w filmach drażnił tym razem wspiął się na wyżyny i zrobił wspaniały teatr. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 125 gości