Roman Gonzalez vs Carlos Cuadras
|
11-09-2016, 06:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Roman Gonzalez vs Carlos Cuadras
Terminator
Ja się w zasadzie z Tobą zgadzam. Oprócz początkowych rund, które, przynajmniej w mojej opinii, były dla Gonzaleza, większość z nich wydawała się naprawdę wyrównana. Tylko, przynajmniej ja tak to widziałem obudzony o 5:00 w nocy, Nikaraguańczyk wyprowadzał mniej ciosów, ale był zdecydowanie bardziej precyzyjny. Po prostu lepiej się to oglądało, a ja bardzo doceniam taki boks. Cuadras zaprezentował się naprawdę bardzo dobrze. Mnie wyszło 118-110 na korzyść Romana i nic z tym nie zrobię, ale pojedynek był na pewno dużo bardziej wyrównany niż wskazuje na to moja karta. W sumie chętnie zobaczyłbym rewanż o którym wspomina Gonzalez. Jestem zdziwiony, że eksperci nazywają to walką roku. Mocny kandydat do TOP 10? Okej, ale nie więcej. Walka była toczona w półdystansie, cały czas coś się działo, ale jak już wspominałem, poprzez brak dramaturgii i taką jednostajną akcję trochę monotonna. Nie ma co się równać z pojedynkiem Vargas - Salido, a kilka innych też oglądało mi się o wiele lepiej. Oczywiście jak najbardziej do nadrobienia, bo to boks na kapitalnym poziomie, ale walka roku może być tylko jedna |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości