Piłka nożna ogólnie
|
28-08-2016, 10:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2016 10:56 AM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Napastnik musi umieć znaleźć się w świetnych sytuacjach. Milik ma naprawdę rzadko spotykany talent do wypracowywania sobie stuprocentowych szans (tego nie da się nauczyć, to trzeba mieć). Jest jeszcze młody, poprawi skuteczność (bo to można poprawić) i będzie niesamowitym goleadorem.
Nie linczujmy go tak za to Euro. Swoim golem wygrał nam mecz z Irlandią Północną, wytrzymał presję w rzutach karnych ze Szwajcarią i Portugalią. Oczywiście, dużo sytuacji zmarnował, ale gość ma dopiero 22 lata, a wymagano od niego chyba wygrania Euro w pojedynkę. Ja tam Euro w jego wykonaniu oceniam na delikatny plus. Tak sobie myślę, że mając w ataku takie duo jak Lewandowski i Milik naprawdę możemy awansować na te mistrzostwa świata w Rosji Kogo widzicie w Kazachstanie w środku pola obok Krychowiaka? Nawałka nie powołał Mączyńskiego, więc będzie zapewne szukał nowych rozwiązań. Ja stawiam, że wreszcie postawi wszystko na Zielińskiego z nadzieją, że ten odpali tak samo jak w klubach. Jemu jest potrzebne zaufanie i wierzę, że przez długi czas będziemy mieli znakomity środek pola złożony z dwójki kapitalnych zawodników. Innych alternatyw bardzo nie widzę. Chyba, że Tomek Jodłowiec, silny fizycznie zawodnik może być bardzo cenny w walce z agesywnie usposobionymi, silnymi fizycznie Kazachami. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości