Piłka nożna ogólnie
|
11-07-2016, 09:30 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
(11-07-2016 06:02 PM)Gogolius napisał(a): A tak w ogóle to Szydera szyderą, ale ja uważam (kończąc już wątek nowych mistrzów Europy), ze: Portugalia wygrała 3 mecze wtedy, gdy musiała wygrać. Gdy remis ją zadowalał, remisowali. Wielu podnosi ten argument, że wygrali tylko raz w 90 minutach. Dla mnie to argument nietrafiony. Jeżeli wiesz, że może być dogrywka, to niekoniecznie zabijasz się o gola w ciągu 90 minut, bo gol(e) w okresie następnych 30 jest tak samo cenny. I Portugalia dwa mecze wygrała w dogrywce. Zwycięstwo w niej jest tak samo cenne jak w ciągu normalnego czasu gry. 3 punkty w grupie dawały statystycznie ponad 80% szans na awans. Tak więc Portugalia grała w grupie spokojnie, by awansować. Potem, grając z silnymi Chorwacją, Polską, Walią i Francją, tylko raz zremisowała - wszystko pozostałe wygrała w grze. A styl? Można dyskutować i to bez końca, bo tym razem każdej drużynie na ME 2016 w tej materii można coś zarzucić. Myślę jednak, że w Portugalii w 2016r. wszyscy mają kwestię stylu w dupie. I nikt tam teraz nie zamieniłby tytułu na piękne porażki w porywającym stylu. Portugalia jest mistrzem Europy i to zapisane zostało w historii. Natomiast to, że np. Niemcy grali pięknie w ME 2012 zostało zapomniane - większość pamięta, że odpadli w półfinale a mistrzem została Hiszpania. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 71 gości