Piłka nożna ogólnie
|
08-07-2016, 09:19 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Tak wszyscy chwalą ten półfinał, ale jakoś nie odniosłem wrażenia, żeby to był nie wiadomo jaki kapitalny mecz. Jasne, że był jednym z lepszych na turnieju, ale arcydzieło to nie było.
Fajny początek Francuzów i wlaściwie dominacja Niemców przez pół godziny pierwszej połowy. Neurer i Lloris pokazywali że są w top5 najlepszych bramkarzy na świecie. Sytuację ustawił ten karny - ja bym tego w życiu nie gwizdnął, ale z drugiej strony sędzia miał do tego prawo. Tak jak sugerowali ludzie w studio - sędzia najpierw gwizdnął, a potem podjął decyzję dlaczego. Musiała byc gorąca linia na łączach z liniowym i bramkowym. Co mnie zdziwiło to fakt, ze Niemcy tak długo przeżywali tę akcję. Ponoć w szatni, w tunelu też było głośno, nie mówiąc o tym, że na drugą połowę wyszli zdekoncentrowani. Spodziewałem się jednak po takiej drużynie czegoś więcej - pierwszy raz w turnieju przegrywali i zupełnie nie mogli sobie z tym poradzić. Strzelili sobie gola na 2:0 popełniając trzy błędy z rzędu - była to pierwsza warta uwagi akcja w drugiej połowie. Potem Niemcy zanotowali kilka groźnych strzałów, było spojenie, było kilka interwencji Llorisa, ale bramka nie wpadła. Koniec końców zasłużone zwycięstwo Francji - jakoś zespołem nie była lepszym, ale trochę szczęścia + dobra forma Griezmanna, wsparcie Pogby i Payeta i wystarczyło. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 50 gości