Piłka nożna ogólnie
|
16-06-2016, 02:10 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Po dwóch dniach, gdzie widziałem tylko jeden mecz, można wreszcie odpalać Euro niemal w całości. Dziś same dobre meczyki, chyba najciekawszy dzień w fazie grupowej na tym turnieju.
Anglia - Walia Obie drużyny pokazały dobrą piłkę w pierwszej kolejce. Anglicy zagrali naprawdę dobrą pierwszą połowę i naprawdę chyba tylko dzięki swojej nieporadności nie zdołali zwyciężyć. Paradoksalnie, Anglia jako jedna z nielicznych faworytów nie wygrała, a na mnie zrobiła najlepsze wrażenie. Walia z kolei bardzo solidna. Jakieś bzdury często wyczytuję, że to tylko sam Bale. A Ramsey? A Allen? A Johsnon? To jest naprawdę solidna ekipa, która dzisiaj będzie odpowiednio zmotywowana. Ja widzę minimalne zwycięstwo Anglików, ale remisiku nie wykluczam. Ukraina - Irlandia Północna Nie zgodze się za nic z @Gogoliusem, że banderowcy ogolą bez problemu Irlandię Płn. To będzie dla nich bardzo trudny mecz nie tylko piłkarsko, ale i psychicznie. Wyspiarze nie puszczą, będą walczyć o każdy centymentr boiska i nie zdziwię się, jeśli ugrają nawet remis. Ukraina ma trochę problemów w ataku pozycyjnym, mocne skrzydła na Irlandczyków to akurat taki sobie atut, ale wiadomo - jedna akcja Konoplyanki czy Jarmolenki może przesądzić o losach meczu. Niemcy - Polska Nie ma co się rozpisywać. Powiem tylko, że nie będzie tragedii, jak przegramy. Chyba każdy mistrz Europy musi gdzieś zanotować porażkę. Odegramy się na nich w finale ![]() A tak na poważnie, dla mnie Niemcy sporym faworytem, ale w sumie chyba lepiej zająć drugie miejsce w tym grupie i mierzyć się dalej ze Szwajcarią (oczywiście nie lekceważę Ukrainy) niż pierwsze i męczyć się z koksami z mocnej grupy B. Dzisiaj wyjątkowo bez spinki. Paradoksalnie, nasz mecz z Niemacmi to najmniej ważne spotkanie dla nas na tym turnieju. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 59 gości