Fajne filmy, które polecacie
|
21-03-2016, 11:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2016 11:47 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
Pulp Fiction to jedyny film w swoim rodzaju i żeby go do końca zasmakować, trzeba wczuć się w klimat. Bywa to tutaj trudne, bo za pierwszym razem tytuł wydał mi się ideałem, a za drugim nie porwał. Sporo też zależy od tłumaczenia na jakie się natrafi. To, które było nadawane ostatnio na Pulsie to dramat.
Mnie z kolei nieco nużyły Wściekłe psy. Jest to dobre kino, ale od początku praktycznie z łatwością można było domyślić się fabuły, tego, kto jest policjantem i jak to się zakończy. Był to przyjemny seans, ale spodziewałem się więcej. Warto też obejrzeć, choćby dla porównania z innymi dziełami Quentina, Grindhouse: Death Proof. Wiele negatywnych ocen długo mnie zniechęcało do obejrzenia filmu. Ale kiedy odpaliłem, WOW, zwyczajnie byłem zachwycony. Taki luz w kreacji poszczególnych scen, genialny Kurt Russell, montaż, ogólnie taka zabawa kinem. Kupuję to po całości. Podobnie jak zupełnie kiczowaty Kill Bill vol 1 ![]() Ogólnie, po raz kolejny, zauważyłem, że ocen na filmwebie nie ma co brać na poważnie. Panuje moda na hejtowanie niektórych filmów i mam wrażenie, że jedynki idą masowo bez oglądania. Przekonałem się o tym już nieraz, a dziś dodatkowo wszedłem na profil "Disco Polo" i zwyczajnie nie mogłem uwierzyć, że tak świetny polski film został oceniony na 5.2... Niedługo będę mógł ustawić oficjalnie wszystkie tytuły Tarantino w kolejności "lubienia", jeszcze tylko trzeba nadrobić Jackie Browna, którego mam nawet na DVD, ale zwyczajnie nie mogę się na niego przełamać ![]() PS. Jeśli ktoś chodzi do kina, polecam "El Clan". Mało znany, ale po prostu rewelacyjny. http://www.filmweb.pl/film/El+Clan-2015-737367 PS2. Nie polecam za to "Wstrząsu", który może nas, kibiców boksu, zainteresować tematyką. Dla mnie to zwyczajny gniot z tekstami typu "Najpierw jest niebo, potem USA i długo długo nic". Aaaaa ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości