TOP 20 HW Ranking by @redd
|
20-01-2016, 10:34 PM
|
|||
|
|||
RE: TOP 20 HW Ranking by @redd
Panowie, spokojnie z tym Haye. Jeszcze przed kontuzją jego osiągnięcia w ciężkiej wyglądały podejrzanie. Ledwo ograł Wałujewa, rozbił Ruiza po festiwalu uderzeń w tył głowy, obił buma Harrisona i oddał Kliczce walkę bez walki. Nawet jego wygrana z Chisorą miała to do siebie, że Dereck wyglądał w niej po prostu słabo od strony kondycyjnej i taktycznej. Teraz, po kontuzjach, 3 latach przerwy, wysokiej wadze i obiciu buma ma tak od razu znajdować się w pierwszej dziesiątce? Nie widzę tego, choć daję Davidowi kredyt zaufania i liczę, że ciągle jest w wysokiej dyspozycji, pozwalającej na walki ze ścisłym topem. Ranking Nelsona oceniam przyzwoicie, ale mam spore wątpliwości, czy dzisiejszy, nierozboksowany Haye dałby radę np. Jenningsowi? Martin też ciut za wysoko. W kontekście top 10 Amerykanin to ciągle niezbyt zweryfikowany zawodnik i piszę to mimo sympatii do tego pięściarza.
Akurat twardy Helenius i ambitny Takam byliby dobrymi rywalami dla Haye w drugiej walce po 3 latach przerwy i 1 - rundowym morderstwie buma. Mam nadzieję, że Anglik nie będzie fundował ściemy i w następnej walce wybierze kogoś co najmniej z szerokiej czołówki. Zobaczyłbym pojedynek Haye vs Chambers, myślę też że ciekawym ruchem byłoby ściągnięcie Stiverne (chyba że King znowu będzie świrować). Haitańczyk jest ciągle wysoko notowany w rankingach, a styl Davida byłby bardzo dla niego niewygodny. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości