Wilder vs Szpilka
|
17-01-2016, 12:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Wilder vs Szpilka
(17-01-2016 11:36 AM)BOKS napisał(a): Po walce była jeszcze "pogaduszka" Tyson'a z Wilder'em. Ano była. Promocja walki się zaczęła? Natomiast co do walki to powiem tak: Szpilka pokazał kawał dobrego boksu. Dziś mogę na 100% stwierdzić, ze Artur Szpilka jest lepszym bokserem niż przed wyjazdem do Stanów. Lepszym niż z Jenningsem i lepszym niż z Adamkiem. Myślę, że to był najlepszy występ Szpilki na zawodowstwie. Praca nóg była na najwyższym poziomie. OK miał przestoje, ale generalnie w tym aspekcie wykonał kapitalną robotę. Był bardzo dobrze przygotowany fizycznie i taktycznie, ale tego byłem pewien, Shields to świetny fachowiec. Był uważny w defensywie, no poza tą jedną sytuację gdzie przy probie ataku nadział się na silny cios Deontaya, który skończył walkę. Cóż, nokaut każdy widział....szkoda, że tak to sie skończyło, u mnie po ośmiu rundach było 4:4. Jeśli Szpilka aż tak bardzo nie ucierpi na zdrowiu to myślę, że to będzie dla niego "zwycięska" porażka. Szacunek Artur dla Ciebie i wracaj do zdrowia! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 21 gości