Wilder vs Szpilka
|
06-01-2016, 10:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2016 10:39 PM przez fext.)
|
|||
|
|||
RE: Wilder vs Szpilka
(06-01-2016 10:01 PM)Wilczekstepowy napisał(a): Dlaczego im bliżej walki tym bardziej wzrasta kurs na Szpilkę? Jeszcze niedawno było to 4.00.Nic się nie zmieniło. Szanse Szpilki "spadają" z powodu upływu czasu i prostego mechanizmu rynkowego. Wraz ze zbliżającym się terminem starcia pieniądze zaczęła stawiać coraz większa liczba graczy i siłą rzeczy większość obstawiała zwycięstwo Wildera. Tym samym coraz bardziej zaczęły spadać "akcje" Szpilki, gdyż bukmacherzy usiłują w ten sposób zrównoważyć straty poniesione w związku z wypłatą kasy w przypadku wygranej Wildera i zachęcić grających do obstawiania wygranej Polaka. Takie zachowanie się kursu wskazuje więc na to, że wszystkie przygotowania do starcia idą tak jak należy a obaj zawodnicy są we własnym mniemaniu w formie. Innymi słowy kurs wprost proporcjonalnie odzwierciedla realne szanse Szpilki na zwycięstwo w tym starciu. Sygnałem, że dzieje się coś nietypowego byłby raczej wzrost szans "Szpilki", gdyż mogłoby to na przykład oznaczać, że faworyt złapał jakąś kontuzję, ale z jakichś przyczyn uważa, że nie będzie ona miała wpływu na przebieg walki, bądź doszło do jakiegoś innego wydarzenia, które może wpłynąć na wynik. Nie wiem, choroba kogoś z rodziny albo coś takiego. Dużo zależy też od miejsca, w którym się obstawia i miejsca, w którym odbywa się walka. Wiadomo że w Polsce z racji patriotyzmu kurs na Wildera będzie lepszy niż na przykład w USA. Takie różnice były bardzo wyraźne na przykład przed walką Adamka ze starszym Kliczką. Wtedy w Wielkiej Brytanii praktycznie nie szło na tym zarobić, za to w Polsce - hulaj dusza. Pamiętam, że byłem z tego powodu szczęśliwy jak pchła i obstawiłem naprawdę godną sumkę. Teraz niestety nici z zarobku, gdyż walka odbywa się w Stanach, w związku z tym wieść o niej dotarła do znacznie mniejszej liczby "Januszów", w efekcie nie byli oni w stanie znacząco ruszyć kursem. Szkoda |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości