Wilder vs Szpilka
|
09-12-2015, 08:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2015 08:44 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Wilder vs Szpilka
Cytat:odnioslem wrazenie jakby spora czesc forunowiczy uwazala, ze Artur nie zasluguje na walke o mistrzostwoNie wiem jak reszta forumowiczów, ale ja tak akurat uważam. Artur jest ósmy w rankingu WBC - w teorii jest kilku zawodników bardziej zasługujących na walkę z nim. Pretendent do pasa powinien mieć jakieś duże osiągnięcia, walki z czołówką, najlepiej jakby wygrał eliminator jak to ma miejsce w IBF. Nie mam pretensji o to, że Szpilka wziął tą walkę, raczej bije brawo bo lepiej ją wziąć niż nie. I wiem, że takich bokserów do dobrowolnych obron, którzy sportowo nie zasługują jest masa (choćby Charles Martin walczący zaraz z Glazkowem). Na chwilę obecną przegrał przed czasem z Jenningsem, który był pretendentem, oraz wygrał z past-prime Adamkiem. Innych walk z czołówką nie było. Past-prime Adamek w HW to nie jest skalp na miarę walki o mistrzostwo świata. Co nie zmienia faktu, że będę mu kibicował i liczył na jakiegoś lucky puncha w końcówkę brody Wildera. Co też nie zmienia faktu, że szanse na to są marne, a Szpilka jeżeli jest lepszym zawodnikiem z Jenningsem to albo: a) niewiele lepszym b) nie pokazuje nam tego Swoją drogą Borek walnął podobno jakiegoś smutnego twittera na temat smrodu w polskim boksie (dowiemy się za parę godzin). Kojarzycie coś? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości