Władimir Kliczko vs Tyson Fury
|
29-11-2015, 01:16 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2015 01:17 AM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
RE: Władimir Kliczko vs Tyson Fury
Chwali się też to, całemu obozowi Ukraińca, że nie kombinowali z sędziami i że chcieli wygrać tę walkę uczciwie. Na porażkę Kliczki na pewno wpłynął jego wiek i to, że poprzez tę wojnę psychologiczną Fury chyba faktycznie obudził w nim demony przeszłości, jak to ktoś tak fajnie określił na głównej.
Jeszcze raz gratki dla Fury'ego. Jest młody, zaledwie o rok starszy od Artura Szpilki. Niebywałe, że w tak młodym wieku zdetronizował takiego dominatora. Za jego największą wadę przed walką uważałem brak doświadczenia a tymczasem choć również walczył ostrożnie, pokazał dużo pięściarskiego sprytu. Czy będzie dominował? Na pewno nie w najbliższych latach. Teraz pewnie te pasy będą fruwać od jednego do drugiego boksera a Fury? Zobaczymy czy będzie chciał dalej zgłębiać bokserskie rzemiosło, bo jeśli tak to po trzydziestce pewnie będzie jeszcze bardziej sprytnym i kreatywnym pięściarzem niż teraz. Gorzej, jak będzie zapuszczał balon pomiędzy walkami ale myślę, że ta wygrana będzie go mobilizować choć trochę bardziej do wytrwałej pracy. Fury i Kliczko, tak różne osobowości a obydwie tak bardzo ceniłem. Chciałbym być tak asertywny i śmiały jak Fury a zarazem tak przykładnym podczas treningów gościem, jak Władimir. Do tego podziwiałem jego żelazne opanowanie ale jak widać w opanowaniu do najwyższego levelu jednak nie doszedł, jak wcześniej mi się wydawało. W rewanżu, tak wystraszony Kliczko nie ma szans z Furym. Aż się chciało wołać, uderz w końcu ale ten zamiast przylać wolał się przytulić. Nie podobają mi się również te komentarze na głównej. Te prześmiewcze komentarze z wielkiego mistrza, jakim bez wątpienia jest Kliczko. Osiągnął coś takiego w tym sporcie, że te małe gnojki z gilami w nosie, które teraz tłuką hejty przed monitorami, nigdy, nigdy w życiu czegoś takiego nie osiągną. Myślę, że nawet nie będą stali około takiego miejsca w którym jest/był Władimir. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 41 gości