Ranking P4P forum Bokser.org
|
25-10-2015, 11:29 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
Kurde, napisałem wypracowanie, to mi się komputer sam wyłączył. Więc jeszcze raz
![]() Przede wszystkim, zgadzam się z Wami, że Danny Garcia, Miguel Cotto, a także Andre Ward zasługują na "10", jednak moja lista nie jest z gumy i trzeba było wybrać 10 nazwisk. O ile pierwsze siódemka jest dość oczywista, to od razu z miejsca trzeba sobie powiedzieć, że różnice pomiędzy ósmym Waltersem, a 13. Wardem są kosmetyczne. Zacznijmy może od Lary. Jak dla mnie jest to geniusz boksu, który w każdej walce pokazuje kapitalny boks, do tego mieszczący się w moim guście (kwestie subiektywne). Jednak Kubańczyk broni się także resume (ja oceniam realne wyniki walk, nie krzywdzące werdykty): Rodriguez, Smith, Alvarez, Trout, Angulo, Martirosyan, Williams, Molina - jak dla mnie wystarczające nazwiska, aby realnie brać go pod uwagę do TOP10. A jeśli weźmiemy pod uwagę niesamowity styl, w którym do zera ośmieszył Canelo, to moim zdaniem to miejsce mu się należy. Nie powiem, Danny ma podobne resume, ale styl już nie robi na mnie takiego wrażenia, a wpadka z Herrerą tylko to zdanie potęguje. Thurmana i Stevensona z całą sympatią, ale zupełnie nie widzę jeszcze w TOP10. Nie ta klasa. Jeśli chodzi natomiast o Cotto - niektórzy powiedzą, że miejsce w dyszce należy mu się jak psu buda. Nie będę miał argumentów, żeby temu zaprzeczyć, bo Portorykańczyk to fantastyczny bokser z kapitalnym resume. Jednak ostatnie lata nie zachwycają, a do tego Miguel swój prime miał parę ładnych lat temu, kiedy jeszcze nie rozumiałem dobrze boksu zawodowego ![]() Jeśli natomiast chodzi o Waltersa, to jestem pod wrażeniem do dziś jego walki z Donairem. On tam pokazał kosmiczny boks. Swoją wielką klasę udowodnił ze świetnym Marriagą, którego strasznie łatwo wypunktował. Nie będę się spierał, że jego resume jest choćby porównywalne z Cotto, Garcią czy Bradleyem, ale jednak wydaje mi się, że w ringu pokazuje wyższą klasę pięściarską niż ci panowie. Jeśli dodamy do tego kwestię, że Nicholas to jeden z moich ulubionych bokserów, to 8. miejsce jest dla niego w sam raz w moim rankingu. Co do nazwisk proponowanch przez kolegę Rambo do poczekalni to kolejno: - Estrada - pełna zgoda, zapomniałem o nim, ale niestety nie mogę już edytować mojego postu ![]() - Inoue - jeszcze nie... zwycięstwo z Narvaezem imponiujące i kapitalne. Jednak od tego czasu nie miał możliwości udowodnienia swojej klasy pięściarskiej, kolejną walkę stoczy dopiero rok po tamtym zwycięstwie. Warto też wspomnieć, że w pojedynku z Ryoichim Taguchim już tak genialnie nie wyglądał. Jeśli jednak w walce z Parenasem pokaże świetny boks, to spokojnie znajdzie się w poczekalni. - Uchiyama - nie mam przekonania do chłopaka. Zwyczajnie. Jest dobry, w niektórych rankingach jest w 10, ale według mnie jest to przesadzone. Ale fakt, w poczekalni powinien się chyba znaleźć. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości