Wasze ulubione gry !
|
27-09-2015, 07:55 PM
|
|||
|
|||
RE: Wasze ulubione gry !
Fifa 16 u mnie od kilku dni, więc wstępny werdykt można wydać. Porównuję ją do 13-tki, nie mam pojęcia jak wyglądały dwie części między nimi.
Przede wszystkim wreszcie można pokopać z rzutów wolnych słabszymi zawodnikami niż Pirlo. Przez trzy lata w 13-tce strzeliłem mniej goli z wolnego niż przez kilka dni grania w 16-tkę. Z kolei rzuty rożne to jakaś wolna amerykanka bramkarzy, szczególnie tych slabszych (np z polskiej ligi) którzy bardzo często automatycznie wychodzą z bramki i nie zawsze jest to skuteczne. Zauważyłem że sędziowie są ostrzejsi, sporo gwiżdżą i często sięgają po czerwone kartki (w sumie słusznie, po prostu 13-tka pozwalała na zbyt dużo). Ogółem silnik fizyczny, sama rozgrywka itd. zdecydowanie na plus - wybacza mniej, trzeba się przyłożyć i nie grać "na odwal" bo gra szybko każe takie zagrywki. Nie podobają mi się tylko niuanse związane z menadżerką, np. fakt że zmieniając zawodnika nie mamy składu w postaci wygodnej listy, tylko gracze są ustawieni w systemie w jakim gramy i musimy sobie kliknąć konkretnego. Czasem żeby nakierować na lewego defensywnego pomocnika trzeba się za dużo naklikać. Ale to kwestia przyzwyczajenia. Póki co różnic w grze kobietami nie znalazłem Dobra gra. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości