Ranking P4P forum Bokser.org
|
15-09-2015, 07:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
Nie są gorsi, ale też nie są lepsi. Rywali na ranking p4p to ma Kovalev, bo on rzeczywiście młóci czołówkę z Hopkinsem i Pascalem na czele. Udowadnia że faktycznie jest mistrzem "poza własną kategorią wagową". A Stevenson to mistrz jakich wiele, prócz Fonfary i Dawsona w jego resume próżno szukać kogoś ze ścisłego topu, o pojedynkach unifikacyjnych nie wspominając. W półciężkiej naprawdę nie brakuje wyzwań: jakby załatwił Chillembę albo Beterbijewa zamiast Karpency'ego czy Biki to jeszcze spoko.
Co do mojej topki, to miałbym problemy z miejscami 5-10. Floyd, Kliczko, Gienek, Kovalev to dla mnie top4. Goznaleza prawie nie znam, ale już pięnastominutowa analiza na boxrecu stawia go wysoko. Problem w tym, że na miejsca 5-10 miałbym z 8 kandydatów: Danny Garcia, Cotto, Lara, Alvarez (jakby wygrał z Cotto to mocno bym się nad nim zastanowił), Pacquiao, Crawford, Thurman, Rigondeaux (katastrofalna nieaktywność) - a i tak wywaliłbym ze starego rankingu JMM i Frocha). Jeszcze Mickey Garcia, jakbym coś wiedział więcej to i Inoue. Dać walkę Łomaczenko-Walters i zwycięzca spokojnie do top 10-12 by się załapał. Gdzie tam Stevenson do nich, ot mistrz jakich wiele. Ale póki co wychodzą mi kfiatki jak awans Bradleya czy Thurman na 7-mym miejscu bo cała reszta dołuje, więc poczekam jeszcze trochę (choćby do walki Cotto-Alvarez). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 21 gości