Mayweather vs Berto
|
17-08-2015, 06:07 PM
|
|||
|
|||
RE: Mayweather vs Berto
Floyd Mayweather Junior (48-0, 26 KO) uważa, że media przesadzają z krytyką Andre Berto (30-3, 23 KO) i szykuje się na trudną walkę. Zdaniem „Moneya” bukmacherzy również zbytnio faworyzują go w starciu z pochodzącym z Haiti bokserem i kursy powinny być znacznie bardziej zbliżone. Floyd uchylił też rąbka tajemnicy jeśli chodzi o swoją taktykę na Berto.
- Nie zamierzam źle mówić o Andre Berto tylko dlatego, że media społecznościowe go krytykują. Berto to trudny przeciwnik. Ten facet ma wszystko co potrzeba, żeby zmusić mnie do najwyższego wysiłku. Trenuję z ojcem i wiem co zrobić, żeby być przygotowany na pojedynek takiego kalibru. Nawet nie musi mnie poganiać do pracy. Zarówno ja, jak i Berto wniesiemy optymalną formę. Ta walka powinna się odbyć, kiedy on był niepokonany jak ja, ale czas nadszedł dopiero teraz. Pomimo wszystko bukmacherzy ustawiają mnie w pozycji wielkiego faworyta. Moim zdaniem kursy powinny być znacznie bardziej zbliżone - powiedział Mayweather. - W ringu będę po prostu sobą. Będę boksował mądrze i tak jak zawsze korzystał z lewego prostego. Jednak tym razem chcę postawić na więcej kombinacji. W tym pojedynku kluczem mogą być uderzenia na korpus i zamierzam lokować tam dużo ciosów - zdradza Floyd. Źródło: fighthype |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości