Polskie nadzieje na tytuł
|
07-08-2012, 09:52 AM
|
|||
|
|||
RE: Polskie nadzieje na tytuł
Absolutnie nie można nazywać Povetkina czy Golovkina mistrzem WBA ! mistrzami WBA w ich kategoriach są Kliczko i Sturm. Federacja WBA stworzyło ten ''półpasiec'' WBA Regular po to aby niedzielni mistrzowie jarali się walkami mistrzowskimi jeszcze częściej. Jedyny + tego paska jest to, że daje on możliwość walki o prawdziwy pas WBA, który jest w posiadaniu super czempiona. I nie ma sensu czytać regulaminu WBA bo każda federacja ma swój indywidualny regulamin i swoje prawa. Równie dobrze ja mogę założyć Federację CBF, ułożyć regulamin taki, że nawet moja babcia będzie mogła zostać mistrzem... W tych czasach nie ma się co sugerować pasami. Boks to biznes i nie zawsze pas posiada najlepszy w kategorii. Liczą się umiejętności a te Golovkin posiada na prawdę wielkie i zalicza się do TOP5 swojej kategorii. Jeżeli Proksa wygra z Golovkinem zawalczy ze Sturmem a jeżeli wygra ze Sturmem zmierzy się ze zwycięzcą walki Chavez/Martinez i dopiero wtedy będziemy mogli powiedzieć, że mamy prawdziwego MISTRZA (nie mylić z mistrzem np. WBA,IBF czy WBO). Ja się modlę żeby Proksa wygrał z Golovkinem na co wielkich szans nie ma (ale ma!) a nie myślę o przyszłości jaką rangę tak na prawdę będzie posiadał jego pas WBA
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości