Fantasy matchups
|
28-07-2012, 12:19 PM
|
|||
|
|||
RE: Fanstasy matchups
@Maverick
1)Zdecydowanie Lewis. Skoro past prime Lennox potrafił prime Witalijowi napsuć sporo krwi, to można łatwo wywnioskować co zrobiłby Lewis w szczytowej formie. Ale nokaut wykluczam, bo Witalij ma naprawdę bardzo mocną szczękę. Obstawiam wysokie punktowe zwycięstwo Lennoxa, 118-110. 2)Tutaj moim faworytem również jest Lewis. Haye to bardzo dobry bokser, ale w ciągu całej kariery w wadze ciężkiej nie mierzył się z nikim takim jak Lennox. Obaj mocno biją, ale szczęka Davida nie wytrzymałaby chyba ciosów Lewisa. Obstawiam zwycięstwo Lennoxa przed czasem, około 11 rundy. 3)Jones przed czasem. Po prostu ten facet w prime był nie do zatrzymania i nie trzeba chyba nic dodawać. 4)Khan na punkty, ale tylko pod warunkiem, że walczyłby mądrze. Jeśli miałby ustaloną dobrą taktykę i trzymałby się jej, to moim zdaniem dość gładko punktowałby Bradleya i wygrał, jakoś 116-112. 5)Chyba postawiłbym na Guerrero. Po prostu sprawia na mnie lepsze wrażenie jako pięściarz niż Burns i moim zdaniem wygrałby na punkty (117-111). @Holy230 1)Pojedynek dwóch zawodników o świetnej defensywie. Wydaje mi się, że prime Whitaker mógłby być dla Floyda bardzo trudnym rywalem. Walka byłaby chyba na styk, Floyd mógłby nieznacznie wygrać 115-113. 2)Monzon to był naprawdę rewelacyjny zawodnik, ale Sugar Ray Robinson... Po prostu klasa sama w sobie i moim zdaniem wygrałby przed czasem, około 11, może 12 rundy. @Jerome 1)Trochę trudno jest mi wytypować... Z jednej strony prime Witalij moim zdaniem byłby czołowym ciężkim w każdej "erze" tej kategorii wagowej, ale z drugiej z kimś takim jak prime Mike jeszcze nie walczył. Spodziewałbym się ciekawej walki: Mike raczej nie znokautowałby Kliczki, pomimo że bił bardzo mocno, a kto wie jak podziałałyby skumulowane ciosy Witalija pod koniec walki... Moim zdaniem Witalij wygrałby na punkty, ale nie bardzo wysoko, tylko 116-112. Moje walki: 1)Joe Frazier - Lennox Lewis (waga ciężka) 2)Floyd Mayweather - Adrien Broner (w limicie super piórkowej) 3)Chris Eubank - Carl Froch (w limicie super średniej) 4)Joe Calzaghe - Julio Cesar Chavez Jr (w limicie super średniej) 5)Bernard Hopkins - Julio Cesar Chavez Jr (w limicie wagi średniej) 6)Marco Huck - Tomasz Adamek (w limicie junior ciężkiej) 7)Lucas Martin Mathysse - Julio Cesar Chavez Sr (w limicie junior półśredniej) 8)Dariusz Michalczewski - Krzysztof Włodarczyk (w limicie junior ciężkiej) 9)Przemysław Saleta - Andrzej Gołota (waga ciężka) 10)George Foreman - Mike Tyson (waga ciężka) 11)Shannon Briggs - Władimir Kliczko (waga ciężka) 12)Steve Cunningham - Przemysław Saleta (w limicie junior ciężkiej) 13)Thomas Hearns - Oscar De La Hoya (w limicie wagi półśredniej) 14)Roberto Duran - Manny Pacquiao (w limicie wagi półśredniej) 15)George Foreman - Witalij Kliczko (waga ciężka) 16)Shannon Briggs - Rocky Marciano (waga ciężka) 17)Jake LaMotta - Julio Cesar Chavez Jr (w limicie wagi średniej) 18)Pernell Whitaker - Sugar Ray Leonard (w limicie junior średniej) 19)Roberto Duran - Roy Jones Jr (w limicie wagi średniej) 20)Bernard Hopkins - Dariusz Michalczewski (w limicie półciężkiej) Sporo tego, ale jakoś mi tak do głowy przyszły... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 54 gości