Guerrero - Thurman
|
05-03-2015, 04:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Guerrero - Thurman
Jeżeli chodzi o pojedynek wieczoru to dla mnie sporym faworytem jest Thurman, w stosunku 70:30.
Guerrero jest wolny, nie jest zbyt ruchliwy, jego boks bazuje na walce w zwarciu. W bliskiej walce może użyć swojego sprytu, techniki i doświadczenia. W szermierce na dystans średnio mu teraz idzie, pokazały to walki z Aydinem i Kamegai. Z surowymi bijokami musiał szarpać się w półdystansie. Z Berto wypadł super, wybrał odpowiednią taktykę, dobrze ją zrealizował, ale charakterystyka rywala idealnie współgrała z jego założeniami taktycznymi. Thurman to inna bajka. Keith boksuje finezyjnie, jest naturalnym 147 lbs, przy czym lotnym na nogach, szybkim, mocno bijącym. Myślę, że jeżeli w ringu nie zgłupieje i nie da narzucić sobie szarpaniny Guerrero, to ma wszystkie atuty aby nawet łatwo wygrać ten pojedynek. Jeżeli nastawi się na rozstrzeliwanie rywala z dystansu, nie będzie zbyt długo zostawał w miejscu, tylko zrobi użytek z pracy nóg, to nie wydaje mi się, aby Guerrero miał wiele do powiedzenia. Jestem ciekaw, czy Robert będzie tak skory do bijatyki jak poczuje moc kontr Thurmana? Z tak mocno bijącym rywalem jeszcze nie walczył w swojej karierze, choć trzeba mu przyznać że jego szczęka zdaje test w półśredniej. Stawiam na wysoką wygraną na punkty Thurmana, choć nie wykluczam czasówki na Guerrero. Zdyscyplinowany, walczący taktycznie Thurman powinien w miarę gładko uporać się z takim rywalem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości