Ciekawostki sportowe
|
24-01-2015, 02:11 PM
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Oglądałem oba mecze, mimo wyczerpującego, czterogodzinnego egzaminu, który przed chwilą skończyłem pisać. O Adze nie ma co mówić. Dobra pod każdym elementem, ciekawe kiedy braknie siły na większe wyzwania. W następnej rundzie łatwo nie będzie, Venus Williams jest w gazie.
Jurek no cóż... Typowy JJ, grał lepiej od Mayera, ale jego błędy w niektórych sytuacjach były tak debilne, że aż ciężko uwierzyć. Gra w kluczowych momentach - dramat. Miał 40-15 przy 5-5 i serwisie Mayera w pierwszym secie i roztrwonił to jak debil. Nie będę już się rozpisywał o TB, gdzie piłka na 6-4 była tak prosta, że ja bym ją skończył... Niestety, Jurek wywalił ją w aut. A, no i tradycyjne zakończenie - czyli double fault. Drugi set. 5-4, Mayer serwuje, ma 5 BP Jurek, każdy to zmarnowanie przez walnięcie na pałę. Trzeci set to już lepszy set Mayera, jednak i tak były BP, oczywiście pięknie zmarnowane. Mayer był dziś do pokonania. Raz, że na hardzie nie za bardzo potrafi grać, dwa, kompletnie nie siedział mu pierwszy serwis (mniej niż 50%), trzy, też popełniał proste błędy. Ale wygrywał najważniejsze piłki, bo grał mądrze i spokojnie, a nie podpalał się jak junior. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości