Stiverne vs Wilder
|
17-01-2015, 01:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2015 01:35 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
RE: Stiverne vs Wilder
Mój scenariusz jest taki, że Wilder będzie starał się walczyć na dystans, względnie spokojnie (czyli trzymam się taktyki, ale jak trafię to idę na żywioł), a Stiverne będzie szukał swoich szans starając się skrócić dystans.
Jakoś dystansowe wygibasy Wildera w walce z Gavernem średnio mnie przekonywały. Deontay to nie jest wyrafinowany outfighter, tylko półdystansowy napierdalacz. Walka na dystans nie jest jego naturalnym środowiskiem i musiałby wykazać się wielką konsekwencją i cierpliwością, aby walczyć tak chociażby przez znaczna część pojedynku. Stiverne z kolei nie jest żadnym bogiem skracania dystansu... Stary Austin go pykał, to i młody Wilder jako tako może. Jednak wydaje mi się, że skill Wildera w walce na dystans i jego brak doświadczenia dadzą tutaj znać. W końcu Stiverne go trafi, czy to z kontry, czy po prostu uśpi jego czujność i nagle wystrzeli, takjak z Austinem. W każdym razie liczę, że nie zobaczymy nudnych 12 rundowych szachów, gdzie Wilder próbuje boksować, a Stiverne próbuje skrócić dystans i w efekcie wyjdzie z tego bezpłciowa walka. Obawiam się tego scenariusza, ale optymistycznie nie zakładam |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 39 gości