TOP 20 HW Ranking by @redd
|
22-12-2014, 10:02 PM
|
|||
|
|||
RE: TOP 20 HW Ranking by @redd
Ranking trochę zmienia formę, ponieważ nie mogę już edytować pierwszego postu. Względem ostatniej aktualizacji sporo się pozmieniało, więc pora przedstawić zaszłe zmiany.
- Kliczko znokautował Pulewa. Bułgar pozostawił jednak po sobie niezłe wrażenie i przynajmniej postawił się wybitnemu rywalowi. Jego porażka skutkuje tylko spadkiem o jedną pozycję. - Tyson Fury w starciu z Chisorą pokazał bardzo efektywny boks i zdeklasował rywala. Jego dobra postawa zaowocowała awansem o dwie pozycje i Travellers kończy rok na podium. - Chisora okazał się zupełnie bezradny wobec madrze boksującego Furyego i nie postawił prawie żadnego oporu. W tej walce sprawiał wrażenie boksera wypalonego. Taka dyspozycja kosztowała go spadek aż o osiem oczek. - Czagajew wylatuje z rankingu. Bliska remisu walka z niedotrenowanym i wiekowym Oquendo dumy mu nie przynosi. Poza tym jego dyspozycja była bardzo daleka od ideału. Jeżeli dodać do tego okoliczności towarzyszącej wizycie Oquendo w Czeczenii nie pozostaje mi nic innego niż usunąć Uzbeka z rankingu. - Ruiz po beznadziejnej dyspozycji w walce z emerytowanym Liachowiczem wylatuje z 20 miejsca. - W miejsce Czagajewa i Ruiza wskakują Joshua i Parker. Obydwaj o wiele bardziej mnie przekonują niż grubasek Ruiz, czy past prime Czagajew. Stan na koniec 2014 roku: 1. Władimir Kliczko 2. Alexander Powietkin 3. Tyson Fury (+2) 4. Kubrat Pulew (-1) 5. Bermane Stiverne (-1) 6. Bryant Jennings (+1) 7. Steve Cunningham (+1) 8. Wiaczesław Głazkow (+1) 9. Carlos Takam (+1) 10. Mike Perez (+1) 11. Eddie Chambers (+1) 12. Deontay Wilder (+1) 13. Chris Arreola (+1) 14. Dereck Chisora (-8) 15. Tony Thompson (+1) 16. Luis Ortiz (+1) 17. Odlanier Solis (+1) 18. David Price (+1) 19. Anthony Joshua (!) 20. Joseph Parker (!) I na sam koniec - Lista życzeń na 2015 rok: - Kliczko vs Fury - Powietkin vs Perez - Cunningham vs Głazkow - Wilder vs Ortiz - Chambers vs Ruiz Jr - Joshua vs Price - Arreola vs Parker - Szpilka vs Ruiz Jr - Teper vs Ortiz |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości