Plebiscyt forum Bokser.org 2014
|
10-12-2014, 06:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014 06:41 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Plebiscyt forum Bokser.org 2014
Kilka walk jeszcze bedzie, wiec beda na biezaco wprowadzane korekty. Brakuje mi kategorii "niespodzianka roku" i "najwiekszy wygrany"
Zawodowy pięściarz roku Floyd Mayweather Jr. Miguel Cotto i Golovkin. Jeden zmierza w strone szczytu P4P all time, drugi dokonal rzeczy historycznej dla calego Portoryko i tez trzeba go nazywac "bokserem wybitnym", a trzeci wyrosl na dominatora z prawdziwego zdarzenia. Zawodowa pięściarka roku - Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Stawiam na mlodych... Verdejo, Usyk, Lomachenko, Anthony Joshua, i Jose Benavidez. Moze sie tu cos zmienic po walce Errola Spence, ktoremu choc kibicuje najmocniej, ale do dzis nie widzialem jeszcze tego na co czekam od samego poczatku sledzenia jego kariery. Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa - Najbardziej emocjonująca walka roku Trudno o wybranie tej jednej. Guerrero vs Kamegai, Salido vs Kokietgym, Matthysse vs Molina, Dirrell-Bika I, Pacquaio-Bradley II, oraz Floyd-Maidana I. Najlepsza walka roku ze względu na poziom sportowy Crawford-Gamboa, Lomachenko-Russell, oraz korepetycje jakich udzielil profesor Hopkins Shumenovowi. Nokaut roku Povetkin vs Charr, Verdejo vs Villanueva, Froch vs Groves II, oraz Gomez vs Kudryashov. Na tym zakoncze, bo wymienilbym co najmniej jeszcze kilka. Deklasacja roku Cotto vs Martinez, Clottey-Mundine, Drozd-Wlodarczyk. Debiutant roku Wstyd sie przyznac, ale nie przychodzi mi na mysl zaden debiutant. Trener roku R.Gracia i F.Roach. Promotor roku Oscar De La Hoya i Bob Arum Wydarzenie roku Cotto-Martienz, oraz samo wyjscie B-Hopa do Kovaleva, gdzie wynik mogl byc tylko jeden, a jedynym pytaniem bylo czy Bernard cudem przetrwa dystans. Rozczarowanie roku - pięściarz Andre Ward-wiadomo ocb. Rozczarowanie roku - walka Kliczko vs Povetkin Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Lara-Alvarez. Dorzucilbym jeszcze tego smiesznego ringowego z waki Povetkin-Kliczko. Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Algieri-Provodnikov. Walka bliska, i nie byloby skandalu gdyby byl remis, lub wygrana Ruslana. Mimo wszystko wymieniam ta potyczke, bo bardzo mi sie podobalo, ze nie bylo sedziowania pod faworyta. Największy przegrany roku Ruslan Provodnikov i Nonito Donaire Najwiekszy wygrany roku Walters, Kovalev Niespodzianka roku Hopkins, ktory przetrwal dystans z Kovalevem, oraz Algieri ktory obil Provodnikova. Ulubieniec kibiców A chooj go wie kogo tam lubia inni..? Światowy błazen roku Nie mam w zwyczaju uzywac tego typu zwrotow(a przynajmniej staram sie) w strone sportowcow, nawet tych ktorych nie lubie, i zycze im porazek. Zachowanie godne blazna pokazal niejeden, jednak zadnego z nich faktycznie za tego blazna nie uwazam. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 23 gości