Floyd Mayweather, Jr.
|
28-11-2014, 07:00 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2014 07:14 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
@BMH
Całkowicie źle i opacznie zrozumiałeś mój wpis (28-11-2014 06:30 PM)BMH napisał(a): Po co bokser za milion dolarow ma sie podkladac, skoro moze wygrac i za rewanz zarobic kilkanascie mln dolarow?Ale to nie bokser się podkłada. To stacja telewizyjna stawia mu taki warunek i na takiej zasadzie daje mu walkę . Oczywiście mógłby się zgodzić ,a w ringu zrobić coś innego jak w walce Puritty-Kliczko Ale to by mu się na dłuższą metę nie opłaciło, bo kariera i zarobki są bezpośredni związane z telewizją A ponadto kto by mu zapłacił te kilkanaście milionów gdyby „oszukał” stację telewizyjną albo nie zgodził się na walkę ?. Oczywiście jest jeszcze stacja konkurencyjna i jest to możliwe, ale nie jest pewne czy konkurencja dałaby mu tyle zarobić. (28-11-2014 06:30 PM)BMH napisał(a): Dwa. Wnioskuje, ze wszyscy wielcy bokserzy ktorych pokonal Floyd, to przekupne ku*wy bez honoru i szacunku dla swojego teamu jak i kibicow. Tak? Może nie wszyscy ale są tacy. (28-11-2014 06:30 PM)BMH napisał(a): Teraz dalej. Jezeli nawet to jest prawda(jakkolwiek nie brzmialby to smieszniePisałem już, że ten kontrakt ze względu na dużą ilość walk w jednym kontrakcie i dużą sumę jest podejrzany jako czysto sportowy ,a staje się bardziej biznesowy podlegającym prawom ekonomii i dlatego mam większe wątpliwości niż w innych przypadkach . Innych bokserów też nie wykluczam z takiego procederu ,ale brak mi tak ewidentnych przesłanek jak w przypadku mejłetera.B okserzy których wymieniłeś nie mieli tak długich kontraktów i tak kolosalnych sum. Gdyby Kliczko przegrał jedną dwie walki to jego następny kontrakt na walkę będzie o tyle mniejszy ile po porażkach spadnie jego wartość marketingowa. W przypadku mejłetera i 6 walk ta wartość jest gwarantowana bez względu na wynik a wpływy stacji telewizyjnej z następnych walk po porażce mogą się zmniejszać. Dlatego w przypadku mejłetera stacja telewizyjna nie może sobie "pozwolić" na porażkę Floyda Zero [porażek] |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości