Floyd Mayweather, Jr.
|
26-11-2014, 09:00 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
To jest właśnie różnica pomiędzy rywalami klasy A, a B/C.
Spójrzmy na ostatnich 6 rywali FMJ i MP FMJ: Ortiz, Cotto,Guerrero,Alvarez, 2x Maidana Wszyscy to bokserzy czołowi w swoich wagach. ( z wyjątkiem Ortiza, ale w 2011 po zwycięstwie z Berto był ceniony) Wszystkie walki wygrane bez problemów, ewentualnie 1 walka z Maidana była wyrównana( sam punktowałem 116-112, jak dla mnie pewne zwycięstwo) Teraz spójrzmy na rywali uwielbianego przez masy Filipińczyka: JMM III ( wał na korzyść MP), Bradley( wyrównana walka, 115-113 dopuszczalne w obydwie strony),JMM IV ( przegrana przez KO), Rios ( bokser B klasy), Bradley II ( kolejna wyrównana walka, jednak wygrana MP nie podlega dyskusji) , Algieri( bokser C klasy który wypłynął na walce z ograniczonym Provodnikovem). Jak widać Manny miał ciężkie walki z bokserami A klasy, dwie z nich przegrał. Jedyne pewne zwycięstwa zanotował nad ograniczonymi pięściarzami. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości