Ranking P4P forum Bokser.org
|
19-11-2014, 07:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
Cytat:"Poczekalnia" Nowy ranking - 3 miesiące później 1. Floyd Mayweather Jr 2. Guillermo Rigondeaux 3. Manny Pacquiao (po dobrym zwycięstwie nad Chrisem, podskoczy oczko w górę) 4. Giennadij Gołovkin (+1) 5. Siergiej Kovalev (!) 6. Władimir Kliczko (+2) 7. Roman Gonzalez (+1) 8, Tim Bradley (-1) 9. Juan Manuel Marquez 10. Erislandy Lara Czołówka bez zmian. Z rankingu wypada Andre Ward, bo emerytów w takim zestawieniu nie uwzględniam. Nową twarzą jest Kovalev, ale to, że na to zasłużył, to chyba jasne jak słońce. Kliczko idzie o dwa miejsca w górę po niezłej podstawie z Pulevem i udowodnieniu mi, że nie ma na niego mocnego w wadze ciężkiej. Coś jak GGG, identyczna sprawa, ale Kazach jest wyżej, bo oglądanie w ringu sprawia mi większą przyjemność niż oglądanie Kliczki. Zamieniłem również miejscami Gonzaleza i Bradleya. Roman znów kapitalnie zawalczył z Akirą Yaegashim, a wciąż czekamy na powrót Tima. Jeśli 13 grudnia zawalczy naprawdę dobrze z Chavesem, kto wie, może znów dojdzie do zamiany. Jest jeszcze opcja, że Roman za trzy dni polegnie z Fuentesem, ale szczerze wątpię. Poczekalnia Miguel Cotto Adonis Stevenson Carl Froch Nicholas Walters Danny Garcia Wasyl Łomaczenko Poczekalnia się kurczy i tak naprawdę, obok Waltersa, nie widać nowych nazwisk. Jest jeszcze Wasyl, ale poczekam, aż udowodni swoją niewątpliwą klasę na zawodowstwie. Wypada za to z tego grona Nonito Donaire z wiadomych przyczyn. Szansę na awans minimum do tej piątki ma Terrence Crawford, jeśli klasowo pobije Raya Beltrana. Dalej są młodzi gniewni, Usyk, Bererbiew, Kudriaszow, Verdejo, Spence i dziesiątka innych, ale najpierw trzeba poczekać na ich rozwój, a nie już teraz na wyrost wrzucać ich i porównywać z najlepszymi. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości