Proksa vs Sulęcki 8 Listopada!
|
04-11-2014, 10:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Proksa vs Sulęcki 8 Listopada!
Walka się zbliża, a ja, w przeciwieństwie do głównej walki wieczoru, mam problemy z wytypowaniem zwycięzcy tego pojedynku. Generalnie znacznie więcej argumentów jest po stronie Proksy: doświadczenie, osiągnięcia, wszechstronność, siła fizyczna, siła ciosu, motoryka. Jednak z drugiej strony Sulęcki ma za sobą warunki fizyczne, przyzwoitą technikę i stabilność psychiczną, której często brakowało Proksie. Proksa natomiast jest bokserem chimerycznym i pomiędzy jego najlepszym występem (z Sylvestrem), a najgorszym (1 walka z Hope'em) jest przepaść. Dużo zależy więc od tego, jakiego Proksę zobaczymy w Krakowie. Proksa wyluzowany, boksujący bez presji na nokaut, łączący świetny balans z okresowo chociażby używaną gardą, stosujący urozmaicony repertuar ciosów, zmieniający tempo walki powinien wyraźnie wygrać na punkty, a w sprzyjających okolicznościach być może nawet przed czasem. Proksa usztywniony, nastawiony wyłącznie na nokaut, stosujący w defensywie jedynie balans plus blokowanie twarzą, w ofensywie strzelający dzikimi cepami może zostać przez Sulęckiego wypunktowany. Mój ostateczny typ to Proksa na punkty z dużym znakiem zapytania.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości