Hopkins vs Kovalev
|
03-11-2014, 06:52 PM
|
|||
|
|||
RE: Hopkins vs Kovalev
Ale to szybko zleciało, już tydzień walki... Obowiązkowo trzeba będzie wstać na galę.
Mój typ - Kovalev pewnie na punkty, myślę że jego umiejętności są tutaj bardzo niedoceniane. Myślę, że nawet gdyby zabrać mu moc uderzenia, byłby dużo bliżej Dawsona i Pascala, niż Murata, Clouda i Shumenova - trójki bardzo przecenianych bokserów którzy nigdy nie należeli do klasy światowej i na których tle Hopkins wyglądał jak młody bóg. Myślę, że warto zwrócić uwagę na to: 1) Jak 1 prosta zmiana całkiem odwróciła walkę Dawsona z Hopkinsem (Drugą). Kiedy Chad przestał stosować niskie uniki przeciwko prawej ręce B-Hopa i zaczął trzymać dystans, zaczął całkowicie dominować. Kovalev zawsze trzyma dystans. 2) Jak duże problemy przeciwnicy Kovaleva mają z dosięgnięciem szczęki Rosjanina, dotyczy to także Campillo który ofensywnie pokazał równie dużą skuteczność przeciwko Muratowi, Shumenovowi i Cloudowi co sam Hopkins. Poza tym podoba mi się, to, co mówi John David Jackson - który sam trenował Hopkinsa i wie, że Hopkins nie jest już w stanie znieść ogromnych obciążeń treningowych i jego sztuka polega na tym, że sprawia, że rywale walczą w jego tempie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości