Polski sędzia znokautowany
|
22-10-2014, 08:44 PM
|
|||
|
|||
RE: Polski sędzia znokautowany
Incydent do którego doszło w Chorwacji miał bezpośredni wpływ na moje poglądy.
Wielokrotnie na tym forum wyrażałem opinię ,że w boksie zawodowym powinna być jedna federacja i jeden mistrz świata. O ile tą drugą opinię podtrzymuję to sprawa jednej federacji byłaby złym rozwiązaniem. Przykładem jest AIBA w boksie amatorskim ,która pozostając bezczynna w stosunku do sędziego „przestępcy” jednocześnie zamknęła drogę amatorskiej kariery chorwackiemu zawodnikowi. Podobne incydenty mogłyby mieć miejsce w przypadku jednej federacji boksu zawodowego, a nie można mieć pewności że decyzje federacji wobec zawodnika są słuszne. W przypadku wielu federacji jedna federacja wcale nie musi uznać decyzji innej federacji wobec zawodnika. A więc po zmianie poglądów przyznaję ] ,że moje argumenty ,aby zmonopolizować boks zawodowy były błędne. Sprzeczałem się o to chyba z Mastrangelo w temacie „Beka z rankingów i federacji” ale Mastrangelo pousuwał tam swoje wpisy i ta dyskusja wygląda komicznie jakbym dyskutował sam ze sobą. Ale już teraz nic nie stoi na przeszkodzie ,aby mój adwersarz z powrotem powklejał swoje wpisy bo już nie ma się czego wstydzić. Przyznaję mu rację i już do końca życia nie musi żyć w stresie i depresji spowodowanej porażką Obecnie uważam że powinien być „jeden mistrz świata” ,ale wiele federacji bokserskich. Konkurencja jest zawsze lepsza od monopolu. [Tylko krowa nie zmienia zdania i lepiej późno niż wcale przyznać się do błędu.] |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości