Piłka nożna ogólnie
|
12-10-2014, 01:12 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
W piłce jest już tak liczone, że każdej reprezentacji na świecie w bilansie z Niemcami liczą się mecze z RFN, nie liczą się z NRD. Tak to już jest i fakt jest faktem, że wczoraj wygraliśmy z nimi po raz pierwszy.
Co do meczu ze Szkocją, wczoraj po Niemcach już trochę wspominałem. Będzie strasznie ciężko i w mojej opinii nie będziemy faworytem. Nie pokazaliśmy za dużo dobrej piłki we wczorajszym meczu, nie było wielkiej jakości. A ta będzie nam już potrzebna żeby pokonać Szkotów. Sam wynik 2-0, cholernie zaciemnia obraz samego spotkania, gdzie ja wielkiej poprawy nie widziałem w porównaniu z wcześniejszymi spotkaniami. Wyspiarze świetnie zagrali z Gruzją, gdzie wynik również nie oddaje obrazu meczu. Nas z podopiecznymi Kecbaji czeka w listopadzie prawdziwe piekło. Szkoci będą strasznie groźni, ale to my jesteśmy w komfortowej sytuacji. Wygrana otworzy nam autostradę do Francji, goście będą grali pod większą presją. Ogólnie mam wrażenie, że dwa najbliższe mecze zadecydują o naszej przyszłości. Ja liczyłem na 7 punktów w czterech meczach, jest spora szansa na 10, nawet na 12. To byłby kosmiczny wynik. Jak musimy zagrać? Z taką determinacją jak wczoraj. I najważniejsze utrzymać niezła grę obrony, przede wszystkim Glika i Szczęsnego. Sądzę, że będzie jeszcze bardziej nerwowo jak z Niemcami, oby zwycięsko! Pytaniem też jest jak będziemy wyglądać fizycznie. Czy zupełnie padniemy i nie będziemy w stanie wykrzesać z siebie ognia, czy jednak ta wygrana da nam takiego olbrzymiego kopa, że nie będzimy odczuwali zmęczenia. Pytań jest dużo, choć z drugiej strony - czemu mielibyśmy nie ograć Szkotów, jak pokonaliśmy Niemców? ![]() Martin Mila wczoraj zagrał kapitalnie. Ale jednak ja bym postawił na Milika. Teraz ściągnięcie tego zawodnika byłoby głupotą. A przecież jasnym jest, że przy 4-4-2 Nawałka musi utrzymać w środku dwójkę bardziej skonstruowaną defensywnie, tak więc wymiana Jodłowca czy Krychowiaka na Milę jest wykluczona. Sebastian niech powtórzy wejście z wczoraj ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 65 gości