Tomasz Adamek vs Artur Szpilka
|
09-10-2014, 09:39 PM
|
|||
|
|||
RE: Tomasz Adamek vs Artur Szpilka
Teraz co do Szpilki może być zastosowane powiedzenie "wszystkie ręce na pokład". To ostatni koń pociągowy Wasyla i od jego walki z Adamkiem dużo zależy. Jak wygra to na nowo można będzie można dalej kręcić wizerunek "wielkiej nadziei HW", która w PL będzie przyciągać widzów przed TV.
Wasilewski zawsze ściągał Szpilce wartościowych sparingpartnerów. Z tego co pamiętam: Barret, Sprott, Pala, Oquendo, Walker. Bardzo solidni weterani, od których prospekt może wiele się nauczyć. Tutaj faktycznie Szpilka mógł mieć uprzywilejowaną pozycję, bo wcześniej nie słyszałem o tak sprawdzonych sparingpartnerach dla innych pięściarzy KP. Od początku widać, że Wasilewski stawia na Szpilkę. Artur jest jednym z koni pociągowych grupy, który potrafi przebić się w mediach i zyskać sporą popularność. Wydaje mi się jednak, że dobre warunki + sparingpartnerzy z prawdziwego zdarzenia, to może być po prostu za mało, by uzyskać pięściarza choćby czołowego w HW. Wydaje mi się, że Szpilce po prostu brakuje potencjału i niewiele da się z tym zrobić. Jednak, że jest medialny, to Wasilewski stara się wydusić cytrynę do ostatniej kropli soku. W sumie nie dziwę mu się. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości