Ciekawostki sportowe
|
20-09-2014, 11:08 AM
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Sander
Wyjaśnienie jest proste. Zatorski jest lepszym przyjmującym niż Ignaczak, Igła jest lepszym broniącym noż Zator. I teraz decyzja trenera: na co postawić - przyjęcie czy obrona? Antiga postawił na precyzyjne przyjęcie i dlatego gra Paweł. I co najważniejsze nie gra źle, oczywiście, popełnia błędy, ale całościowo się broni. Mnie jednak brakuje Kurka... Z całym szacunkiem dla Buszka, ale on nie jest żadną alternatywą. Widać to było w meczu z Francja. Mice nie szło, Kubiakowi nie szło, Winiar kontuzjowany i trener bał się wpuścić Rafała, bo nie ma odpowiednich umiejętności. Było jeszcze kilka takich sytuacji. W dzisiejszym meczu Bartek by się przydał podwójnie. Nie mam ludzi do kończenia wysokich piłek - Wlazły jest za niski, Mika uderza za lekko, pododnie jak Winiar. A przy zagrywce Grozera takie górne piłki moga być codziennością i kto wie czy nie kluczem do zwycięstwa w tym meczu. Jak stracimy 6-7 punktów z rzędu przy przyjeciu do góry bez możliwości rozegrania szybkiej piłki mogą być kłopoty. Przydałby się wtedy taki Bartek, który huknałby jak z armaty i to przejście zrobił. Jeszcze co do zachowania siatkarzy. Rosyjskie zwierzęta powinny zostać zdyskwalifikowane dożywotnio. Takiego pokazu chamstwo nie widziałem nigdy, a na pewno nie na arenie sportowej. Nie można nie postrzegać Rosjan jako bezmózgiej swołoczy - sami takim zachowanie do takiego czegoś prowokują. Pan Matuszewski niestety dorównał im poziomem. W każdym normalnym kraju z każdej normalnej partii zostałby usunięty. Ale to PiS, wiec nie ma się co dziwić ![]() Brazylijczycy też nie są święci. Jednym turniejem tracą szacunek kibiców na całym świecie. Dają genialny przykład - jak stracić w jeden dzień szacunek budowany przez 20 lat. Jeśli my mamy nie wygrać tych mistrzostw, niech zrobią to Francuzi, bo co niektórym drużynom, zawodnikom i trenerom po prostu zupełnie odbiło. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości