Ciekawostki sportowe
|
17-08-2014, 12:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Dziwną decyzją podjął Antiga. Nie powołał na MŚ Bartka Kurka, a wziął Rafała Buszka i Mateusza Mikę. Nie chcę wchodzić w kompetencje trenera, ale jest to dla mnie dezycja całkowicie niezrozumiała, Kurek grał świetny sezon w Lube Banca, ale jak widać drobne animozje między tymi panami zadecydowały... Szkoda, bo jestem pewien, że Kurek miał dyspozycje siatkarskie, a przede wszystkim charakter, żeby pociągnąć ten zespół w trudnych momentach... Antiga uzasadnia, że zadecydowały względy sportowe... No, Buszkowi wyszedł w 10. meczach LŚ jeden mecz, a Mika choćby wczoraj dał "popis " w meczu z Bułgarią. No nic, sami sobie utrudniamy życie jak możemy. Trener będzie roliczany za wynik i mam nadzieję, że w razie niepowodzenia będzie potrafił przyznać się do błędu. Jak widzę kontuzję Wlazłego, stawianie na Zatorskiego (nie mogę tego zrozumieć...) to wychodzi mi taka szósta: Drzyzga - Winiarski, Kubiak (Mika) - Nowakowski, Kłos - Konarski - Zatorski, to ja to widzę w ciemnych barwach. Oby zwycięstwa nad potęgami z Kamerunu nie były naszymi jedynymi zwycięstwami, a mistrzostwa nie skońćzyły się zupełną klęską sportową (organizacyjną już jest...)
Brawa dla Etiopczyka. Jeszcze dziś Lićwinko, też trzeba patrzeć. Ogólnie 11 medali już, dużo więcej niż się spodziewałem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości