Vyacheslav Glazkov - Derric Rossy (2014-08-09)
|
11-08-2014, 04:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2014 05:01 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
RE: Vyacheslav Glazkov - Derric Rossy (2014-08-09)
Rossy vs Głazkow
1.10-9 2.9-10 3.10-9 4.9-10 5.10-9 6.9-10 7.10-9 8.9-10 9.9-10 10.9-10 --- 94-96 Dla mnie sprawa po części jest jasna. Rossy był lepszy niż można było się tego spodziewać. To już nie ten słabiak z prizefightera, który mordował się ze spasionym Walkerem bez kondycji, czy dostał lanie od Omdleja. Tak jak @Matys napisał, facet wziął się za boks na poważnie i widać tego efekty. Co do Głazkowa - jak czytałem komentarze po walce to sądziłem, że może był bez formy, że olał przygotowania, zlekceważył rywala. Jednak kłóciło się to z komentarzami trenera Głazkowa Johna Davida Jacksona, który mówił że Ukrainiec trenował bardzo ciężko do tej potyczki. Właśnie obejrzałem walkę i stwierdzam, że Głazkow był dobrze przygotowany. W swojej karierze miewał problemy kondycyjne, zdarzało mu się zwalniać w drugiej połowie dystansu, a tutaj przyśpieszył w końcówce i nie wyglądał na zmęczonego. Świadczy to o dobrym przygotowaniu. Więc dlaczego Głazkow wypadł tak przeciętnie w pierwszych 6 rundach? Dla mnie odpowiedź brzmi jasno: Rossy nie pasował mu stylowo. Jeżeli Ukrainiec walczy z bokserem, który potrafi boksować na wstecznym, jest aktywny, wyprowadza wiele ciosów to po prostu wypada blado - za długo zastanawia się nad atakiem, brakuje mu kombinacji, brakuje mu balansu, brakuje mu przyśpieszeń - tę nieporadność widać było ze Scottem, z Rossym było tak samo. Dopiero jak Derrick opadł z sił, zwolnił, przestał wyprowadzać sporo ciosów, a jego mobilność spadła wtedy Ukrainiec uzyskał przewagę. Co do samej walki - jak dla mnie remis, albo zwycięstwo Głazkowa to najlepsze rozstrzygnięcia. Co do walki Adamek vs Głazkow, to nie ma co wyciągać daleko idących wniosków odnośnie walki z Rossym, bo: - Adamek stylowo pasował Głazkowowi - Adamek zawsze był przeceniany w HW - Adamek był sporo po swoim prime cruiserem z nadbagażem kilogramów Poza tym, postawię może zaskakującą tezę, ale tak przygotowany Rossy nie musi być wcale gorszy od Tomasza, lub jest niewiele gorszy. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości