Gołowkin vs Geale, Jennings vs Perez
|
20-07-2014, 10:01 AM
|
|||
|
|||
RE: Gołowkin vs Geale, Jennings vs Perez
Zamknąłem wątek Jennings vs Perez, o tych walkach dyskutujmy tutaj skoro już powstał temat. Wklejam swoją wypowiedź z zamkniętego już tematu
![]() Perez jest według mnie troszeczkę przereklamowany. Abdusalamov to nie był jakiś cenny skalp - Mago miał ogromne braki w defensywie i dawał się łatwo tłuc. Remis z Takamem nie był dla mnie żadną niespodzianką, spotkało się dwóch twardych i mocno bijących pięściarzy i stoczyło równy pojedynek, a Kameruńczyk choć ograniczony technicznie, to w niewielu elementach ustępował rywalowi, o ile w ogóle w jakimkolwiek. Jenningsa stać na dużo lepsze walki niż ta ze Szpilką szczególnie w ofensywie - obronę zawsze ma na wysokim poziomie. W walce z Arturem zabrakło charakterystycznych dla Amerykanina przyspieszeń z serią ciosów w półdystansie, a potrafi je wyprowadzać naprawdę efektownie i efektywnie. Perez w dwóch ostatnich walkach boksował z walczącymi siłowo rywalami. Zobaczymy co pokaże na tle dobrego w obronie Jenningsa posiadającego ogromny zasięg i w ringu naprawdę myślącego. Myślę, że Bryant wygra na punkty po dosyć równej walce lecz pewnie. Walka jak najbardziej na plus i dla mnie pozycja obowiązkowa, a sam Jennings to jeden z moich ulubionych ciężkich na ten moment. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości