TOP 20 HW Ranking by @redd
|
16-07-2014, 10:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2014 12:29 AM przez redd.)
|
|||
|
|||
RE: TOP 20 HW Ranking by @redd
@Martin
Co do Cunna to w jego przypadku uznaję, że tylko przegrał w HW z Furym, do tego po świetnej walce. Z Adamkiem uważam, że wygrał i tutaj wydaje mi się, że różnimy się najbardziej (z tego co pamiętam to punktowałeś na remis, albo delikatnie dla USS). Jeżeli spojrzeć na jego rozkład od strony pokonania Adamka i groźnego Mansoura to wydaje mi się, że pozycja sportowa broni się sama. Ja naprawdę nie potrafię zobaczyć, ani zaakceptować zwycięstwa Tomasza ![]() Chambersowi dałem 12 pozycję trochę na kredyt. Ogólnie pierwsze 11 miejsc układało mi się bardzo klarownie, bez większych problemów. Za to dalsze pozycje to trochę loteria - bo albo mamy bokserów schyłkowych (Adamek, Czagajew, Thompson, Solis), albo nieprzetestowanych (Ortiz, Wilder), albo którzy nie są wyboksowani, ani nieprzetestowani jednak posiadają akieś ograniczenia (Price, Arreola, Chambers). Z tego "stadka" najsolidniejszy i najbardziej pewny wydał mi się Eddie. @Gogolius 1. Trudne pytanie. Będę musiał to sobie uporządkować. Wiele zależy od tego jak będzie wyglądać walka - do tego w niedługim czasie mamy pojedynki Pulewa i zdaje się Powietkina. Bardzo prawdopodobne, że zwycięzca Fury vs Chisora awansuje na 2-3 miejsce. Najpewniej zwycięzca przeskoczy przed Stiverne. 2. Tak, jednak Wilder ma trochę więcej wygranych i jakby nie patrzeć najlepszych rywali odrobinę lepszych od Luisa. Ogólnie tak jak pisałem wyzej, trudno sensownie uporządkować miejsca od 12 pozycji w górę. 3. Dla mnie obydwaj zaprezentowali się w ostatnich pojedynkach słabo, jednak Czagajew pokonał solidnego Oquendo, a Tony przegrał w przecietnym stylu z Takamem, do tego z Solisem werydkt wg mnie był naciągany dla Amerykanina. 4. Walka z Perezem wiele wyjaśni ![]() Tak, w niższych wagach całkiem dobrze się orientuję, ale w HW i CW kojarzę nie tylko topowych zawodników, ale ogólnie gdzieś tak pierwszą pięćdziesiątkę - łatwiej o dostępność walk, wiadomości itp. --- Wrzuciłem do głównego postu rozpiskę zbliżających się walk bokserów z rankingu ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości