Wasze ulubione gry !
|
14-07-2014, 01:53 PM
|
|||
|
|||
RE: Wasze ulubione gry !
Ulubione gry...
Ogromny sentyment do serii Gothic, zwłaszcza 2 była rewelacyjna, 3 trochę przekombinowany. 4 robiło całkowicie inne studio i to już nie ten stary dobry Gothic. Max Payne, gra akcji którą wręcz uwielbiam. Pomimo, że druga i trzecia część są lepsze graficznie i może bardziej dopracowane, to pierwsza część to dla mnie najlepszy TPS ever ![]() Call of Cthulhu: Mroczne zakątki świata - polecam fanom horrorów. Graficznie gra mocno odstaje od dzisiejszych standardów, ale po prostu miażdży klimatem, atmosferą wyobcowania i zaszczucia, zwłaszcza pierwsza połowa rozgrywki. Co do klasyki gatunku, jeszcze nie miałem okazji grać w serię Silent Hill ani Resident Evil, ale wszystko jest do nadrobienia. Amnesia, Penumbra i Alan Wake to kolejne tytuły, do których się przymierzam. Nie przepadam za serią CoD, ale Modern Warfare to najlepszy FPS z tych rozgrywanych w czasach współczesnych. Bardzo lubiłem też Medal of Honor: Allied Assalut. Genialna sekwencja na plaży Omaha, Aleja Snajperów i kilka innych fajnych map. Z II WŚ dobra jest też Sniper Elite - trudna, raczej taktyczna gierka dla cierpliwych. Jestem wielkim fanem serii STALKER, zwłaszcza gry Cień Czarnobyla. W mistrzowski sposób oddano tę duszną, zardzewiałą i ponurą postapokaliptyczną rzeczywistość + wschodnie realia, co jest dodatkowym plusem. Skażem, szto eta dobraja rabota. Druzji, ja chaczu skazaty wam djakuju. I tak oto tematyka post-apo mocno mnie wciągnęła. Planowałem nawet wyjazd do Czarnobyla + zakup licznika Geigera, ale obecna sytuacja na Ukrainie nie zachęca do odwiedzania tego kraju. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości