Ranking Maynarda/BOKSER.ORG - aktualizacja 12 grudnia!
|
07-06-2012, 02:04 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2012 02:07 PM przez Maynard.)
|
|||
|
|||
RE: Ranking Maynarda - pełna wersja, aktualizacja 4 czerwca
(07-06-2012 09:32 AM)Mastrangelo napisał(a): @Maynard Chyba mi uświadomiłeś, że faktycznie zbyt dużą wagę przykładam do granic kategorii. W niższych zwłaszcza, nie mają one wielkiego znaczenia, więc muszę znaleźć kolejny "złoty środek". Trochę na pewno przemieszam super kogucią (na pewno Mares w górę, może Mathebula o jedno miejsce, pewnie Ndlovu w dół), w półśredniej większych zmian za to nie przewiduję, może tylko wrzucę Brooka przed Jonesa. Super kogucia jest ciężka do ogarnięcia w rankingu, bo jest bardzo dynamiczna - mistrzowie ostatnio zmieniali się szybko, przeszła czołówka koguciej, Nishioka ma w tej chwili niejasny status... Poza rankingiem już, przyszedł mi do głowy pomysł na serię artykułów o rywalizacji japońsko-tajskiej w boksie, tego jeszcze na bokser.org nie było, a można kawał mało znanej historii boksu przedstawić. Na pewno zacznę od jakiegoś przedstawienia postaci Nishioki, potem pewnie Hasegawy, a następnie przyjdzie czas na "prehistorię";) Chciałbym na bokser.org zająć się nie tylko rankingiem, a taki temat chyba nie wykracza poza moje możliwości. Zresztą, sporo walk japońsko-tajskich jest na YT, wiele oglądałem, nawet po parę razy... P.S. Zdążyłem już obejrzeć wszystkie walki Nishioki z Veerapholem - nie punktowałem, ale wydaje mi się, że sędziowie byli za każdym razem obiektywni. To jest w Japonii niesamowite, dlatego też bokserzy z innych krajów nie boja się tam jeździć. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości