Piłka nożna ogólnie
|
27-06-2014, 09:30 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Pozwoliłem sobie na przenalizowanie typów mojego, Pakmana i kubaliileśtamcyferek na temat grup mundialowych (są na stronie 150 albo cos kolo tego). Zrobiłem mały konkursik: za trafne wytypowanie drużyny, która awansowała z grupy dałem po jednym punkcie i za trafne wytypowanie miejsc, na których skończą dane drużyny też po 1pkt.
Cała trójka trafiła 10/16 drużyn, które wyszły z grup, ja trafiłem 17 miejsc, kubala 16, a Pakman 9. Pewnie myśleliście, że nie wykorzystam tego przeciwko Wam, co? Dobra, do rzeczy... 1/8 finału Brazylia-Chile - jak Brazylia zagra tak jak w grupie, Chile tak jak z Hiszpanią, a sędzia się nie wpierniczy to Chile to wygra. Raczej jednak spodziewam się meczu jak 4 lata temu, wyrównanego, Chile się postawi ale błysk gwiazd i po prostu lepsza jakość canarinhos pozwoli im wygrać, ale myślę że nie więcej jak 1-2 bramkami. Typ: Brazylia, kibicuję Chile. Holandia-Meksyk - dla mnie skrajnie równe starcie. Meksyk ma fenomenalną defensywę, a Holandia miewa zacięcia i problemy z rozegraniem dobrej akcji. Walka w środku pola będzie bardzo ważna, a drugą linię mam wrażenie że Meksykanie mają lepszą. Gorzej jednak ze skutecznością. Spodziewam się meczu w okolicach 0:0, może tego na wzór Meksyk-Brazylia. Kibicuję Mexico, ale.... Typ: Holandia Kostaryka-Grecja - kapitalny mecz, jak pomyślę że jedna z tych drużyn będzie w 1/4 to mam banana na twarzy. Wszystko przemawia za Kostaryką: lepsza defensywa, lepsza ofensywa, młodszy skład, lepiej znoszą trudy turnieju, są głodni zwycięstw itd. Greków podbudowało to wyjście z grupy i są drużyną absolutne nienormalną -> mogą to na farcie wygrać, ale... Typ: Kostaryka, której kibicuję Kolumbia-Urugwaj - na papierze wyrównany mecz, ale spodziewam się że Kolumbia rozniesie przeciwników 3 bramkami. Przekonali mnie do siebie grą w grupie, Urugwaj ledwo się przepchał, bez Suareza... typ: Kolumbia, i tak kibicuję Francja-Nigeria - Nigeryjczycy mnie nie przekonują, a Francuzi grają kapitalnie. Chciałbym ekipę Dechampsa oglądać jak najdłużej, choć liczę że Enyeama da dobre spotkanie. Mimo wszystko Francja powinna to wygrać. typ: Francja i tak kibicuję Argentyna-Szwajcaria - hahaha o to będzie rzeź. Albo Szwajcaria zostanie rozniesiona jak z Francją (w co wątpię), albo wyciągnie wnioski (z Hondurasem zagrali defensywnie to z Argentyną nie zagrają?) i będzie się broniła niczym Iran. Spodziewam się skrajnej przeprawy dla Argentyny i albo znów błyski gwiazd ich uratują, albo będzie sensacja. Typ: Szwajcaria i to jej kibicuję (choć Argentyna faworytem ofc, i 5:0 dla niej mnie nie zdziwi) Niemcy - Algieria - no chyba najłatwiejsza do wytypowania para 1/8. Algieria jest fajna, zdobyli moje serce, ale kurde... trafili na jednego z żelaznych faworytów. Jak na ciężką grupę to Niemcy zasłużyli na mały odpoczynek choć jak zlekceważą rywali to mogą się męczyć. Kibicuję Niemcom. Typ: Oczywisty Belgia-USA - ciekawe spotkanie, ale stawiam na Belgów. No muszą w końcu pokazać, że są zajebiści bo są. Faza pucharowa to najlepszy moment, a przeciwnik mógłby być trudniejszy. USA gra nieźle na tym turnieju i spodziewam się świetnego widowiska, może karnych? Typ: Belgia i tak kibicuję. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 60 gości