Mateusz Masternak
|
25-06-2014, 07:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak
No i niestety. Kariera jednego z najlepszych polskich cruiserów znalazła się nad przepaścią i nie wiadomo co będzie dalej. Staram się szukać analogii do sytuacji Grzesia Proksy i tu też sprawa rozchodzi sie głównie o promotora. Hearn Proksę olał kompletnie i spotykał się z nim chyba tylko z okazji przedłużenia kontraktu z Matchroomem. Sauerland z kolei wydaje się, że jakieś tam plany względem Mastera miał, ale jak przychodziło co do czego, to słabo to wyglądało. Niesamowite jest to jak Masternak cofnął się w rozwoju od walki z Quinonero. Pojedynek z Haapoją był już pewnym niepokojącym zjawiskiem, które powinno dać do myślenia, bo takiego pięściarza jak Fin, który w dodatku był mocno otłuszczony po prostu trzeba kończyć przed czasem i to dość szybko, tutaj mieliśmy 12 rundowe pykanie i tak naprawdę ani razu Haapoja nie był zamroczony. No i później fatalna walka z Corbinem oraz 2 ciężkie łomoty z Drozdem i Kalengą. Moim zdaniem ogromne znaczenie miało wykorzystywanie Masternaka przez Sauerlanda jako sparingpartnera dla ciężkich czy Huka, a Gmitruk chyba nie miał wiele do gadania przy tym. Czy Mateusz słusznie podjął decyzję odejścia od trenera Gmitruka ? Moim zdaniem tak. Z całym szacunkiem, ale pan Andrzej już według mnie się wypalił jako szkoleniowiec. Mam wrażenie, że skończyły mu się pomysły na trenowanie Mastera i chłopaków z jego grupy. Dodatkowo lekarz radził już aby trener zwolnił z trybem życia, to też mogło mieć znaczenie. Wilczewski to niestety człowiek kompletnie bez doświadczenia i nie czyta pojedynku jak należy, a wypowiedzi po walce z Kalengą tylko go ośmieszają. Nie wiem też, co odniło Masterowi z tą siłownią, ale przez to tylko traci swoje atuty. Ja widzę w tej chwili 2 warianty zależne od realnego potencjału ww pięściarza. 1) Masternak to rzeczywiście duży talent, ale tragicznie prowadzony i mocno niezdyscyplinowany. W tej sytuacji widzę 2 trenerów w Niemczech, którzy są w stanie opanować sytuację: szkoleniowiec Roberta Stieglitza Dirk Dzemski oraz były trener Darka Michalczewskiego Fritz Sdunek. 2) Masternak to żaden talent i jedyne co mu zostaje to rewanż z Janikiem na PBN, ewentualnie wpierdziel od Diablo za niezłą kasę. Liczę na twórczą dyskusję w tym temacie.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 59 gości