Piłka nożna ogólnie
|
23-06-2014, 11:32 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Obejrzałem właśnie Meksyk, który mnie niezmiennie zachwyca i mam kilka spostrzeżeń:
- Taktyka 5-3-2 idealnie sprawdza się, kiedy drużyna broni się przeciw zespołowi grającemu atakiem pozycyjnym, a sama liczy na kontry i stałe fragmenty. - Wzajemna asekuracja środkowych i bocznych obrońców - wychodzi Meksykanom znakomicie, czego dowodem kluczowe interwencje Moreno i Aguilara, które zapobiegły utracie bramek. -Dobry bramkarz potrafi całej drużynie dodać pewności siebie. Ochoa rządzi! -Przygotowanie kondycyjne - chyba jednak drużynie, w której większość zawodników gra poza Europą i nie ma za sobą skrajnie wyczerpującego sezonu, jest łatwiej to osiągnąć. -I w końcu: Hector Herrera. Koleś wymiata. Jeden z najlepszych pomocników Mundialu. Jest wszędzie - defensywa, rozegranie, boki, strzał z dystansu, stałe fragmenty... Waleczność, technika, siła i kreatywność. Czapki z głów przed najlepszym piłkarzem Meksyku. P.S. Błędy sędziów czasem mobilizują do lepszej gry, czego dowodem spotkania Meksykanów z Kamerunem i Chorwacją. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 64 gości